COACH OPLEIDING - MIJN AANPAK

Klaar om je innerlijke coach aan de wereld te tonen?

Voel jij dat er een inspirerende coach in jou zit, maar ben je nog niet zeker genoeg om aan de slag te gaan? Volg dan mijn coach opleiding en word leider van je leven en loopbaan om daarna anderen hierin te te ondersteunen. Je krijgt afwisseling tussen theorie en concrete oefeningen, maar vooral een training in jouw authentieke manier van coach zijn.

Binnen 6 maanden ben jij een zelfzekere en belichaamde coach!

Voel jij de roeping om coach te worden? Of ben je al coach, en wil je verdieping in je coachende zijn? Betere connecties en meer impact met je communicatie? Ben je leidinggevende, HR verantwoordelijke, ondernemer, dokter, zorgverlener, yogaleraar, mentor, therapeut, mama of leerkracht… en wil je inspirerend in je interacties staan? Dan is mijn algemene coach opleiding iets voor jou!

Binnen 6 maanden kan jij een zelfzekere en belichaamde coach zijn. 

Heb je nog vragen, wil je een demo of meteen inschrijven? Dit kan online of in een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Coach opleiding in kleine groepen 

Deze opleiding gaat door vanaf 2 tot 8 personen en vereist een even aantal deelnemers. We gaan immers voor een dubbel proces; jouw proces als coach in wording en je proces als persoon die ook coachee is voor het leven. Zo maak je zelf een intens groeiproces door opdat je later anderen kan inspireren bij hun intense groei. Door de intieme sfeer van een kleine groep krijg je veel persoonlijke aandacht in de groepslessen. Zo kan je zelf als coach enorm groeien in een veilige omgeving. Je krijgt in feite 2 in 1; een opleiding tot coach en een intens coaching traject!

Praktisch

De opleiding bestaat uit 2 modules; de basis en de verideping. In totaal volg je 17 lesdagen in groep en 5 persoonlijke/mentor sessies. Je doet ook een begeleid stage coaching traject. 

Je volgt je opleiding voor je hele traject in dezelfde groep om veiligheid te garanderen.

 De BASIS module bestaat uit 6 lesdagen:

Zaterdagen: 18/5 -22/6 2024 

Weekdagen: 8/7 – 13/7 (summerschool2024

In company of in afspraak te organiseren vanaf 2 tot 8 personen (dit telkens in een even aantal) 

De  VERDIEPINGS module bestaat uit 11 dagen:

Zaterdagen: 7/9 – 16/11 (2/11 niet) 2024 & 7/12 certificatie 

Weekdagen: 31/10 -1/11, 14-15/11, 28-29/11, 12-13/12, 26-27/12 2024 & certificatie 17/01 2025

In company of in afspraak te organiseren vanaf 2 tot 8 personen (dit telkens in een even aantal)

Verzeker nu je plaats !

3790€ (excl. BTW)

Met KMO portefeuille: 30% korting

Gratis kennismaking

Algemene coach opleiding

WAT LEER IK IN DE OPLEIDING ? HOE KAN IK ER CONCREET MEE AAN DE SLAG?

Je wil graag mensen helpen naar het hoogste niveau in zichzelf te tillen en je wil hiervoor een professionele opleiding volgen.

Maar… je kan niet kiezen tussen een business coach opleiding, een stress en burn-out coach opleiding, een mental coach opleiding, een life coach opleiding, een personal coach opleiding, een creatieve coach opleiding, lichaamsgerichte coaching opleiding, een leiderschapscoach opleiding, een loopbaancoach opleiding, …? Dan is deze opleiding voor jou! 

Je proeft tijdens deze opleiding van allerlei coach stromingen, tools en coach competenties: provocatief coachen, creatieve coaching, somatic coaching, coachen geïnspireerd op de regels van ICF (International Coaching Federation), systemisch werk of opstellingen, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), …

Je leert deze door een gebalanceerde afwisseling tussen theorie en vele oefeningen. Naast uitleg en praktijk krijg je ook persoonlijke feedback en mentor coaching. In deze opleiding tot coach leer je omgaan met de diepere lagen van iemands vraag of probleem.

Wat deze opleiding uniek maakt is dat je tijdens je stage zelf ook een coaching traject doet en zo aan je eigen business case werkt. In se is dit dus ook een business coach opleiding, want je wordt begeleid om je unieke identiteit als coach te ontdekken en je als succesvolle coach neer te zetten in de markt.

Deze professionele coach opleiding is de perfecte achtergrond om je te vestigen als professionele coach in de loopbaanbegeleiding, mental coach, stress & burn-out coach, leiderschapscoach, life coach of zelfs business coach.

Op 6 maanden tijd kan jij in deze veilige omgeving in het Waasland (dicht bij Antwerpen) je groei als coach een vlucht doen nemen. In de opleiding zit een stukje personal coaching waarin je ook zelf aan je belichaamd leiderschap gaat werken (zie hieronder).

Je kan twee afzonderlijke modules volgen: in de basis module leer je coaching tools, communicatie skills en hoe je een sessie opbouwt. In de verdieping werk je aan coachen door je concrete coach vaardigheden en zintuigen te verscherpen en leer je hoe een relatie en een traject met je coachee op te bouwen.

MODULE: BASIS

Coach tools
Concrete oefeningen om in verschillende vraagstellingen en situaties je coachee te begeleiden naaar groei, verandering en antwoorden

Communicatie skills
Je kan verbinding maken met eender welke persoon en zo ook impatvol coachen met eender welke persoonlijkheid voor je in je coachee

Opbouw sessie
Het kader om een gesprek op te bouwen en de formule voor een krachtige coachingsessie

MODULE: VERDIEPING

Coachend zijn & zintuigen
De manier om puur met je aanwezigheid inspirerend te zijn omdat je uit je eigen drama kan blijven, zelfvertrouwen uitstraalt en ook meegeeft

Business case & ID als coach
Je ontdekt je eigen unieke coaching niche en hoe de klanten te bereiken die bij je passen. Deze ontdekking zet je om in actie op de markt

Opbouw traject & stage
Het referentiekader om een traject en een duurzame relatie met je klant op te bouwen. In je stage bij Comefront Tomorrow zet je wat je geleerd hebt om in de praktijk en krijg je coaching in de vingers.

Belichaamd Leiderschap

WAT IS BELICHAAMD LEIDERSCHAP? WAT HEEFT HET MET COACHING TE MAKEN?

Iedere coaching is in feite een stress coaching en iedere coaching is in feite een leiderschapscoaching.

Wanneer komen mensen in coaching? Wanneer ze stress ervaren omdat alles niet op en top loopt en het even moeilijk gaat. Vaak weet het verstand wel wat er moet gebeuren, maar blijft de actie uit. Het hoofd krijgt het lijf niet mee en deze stress creëert vaak fysieke symptomen.

Vandaar dat we met belichamingscoaching werken aan het mentale, emotionele en fysieke. We werken dus met verhalen, practices en bewegingsoefeningen om de coachee in gang te zetten.

Mensen komen ook in coaching (en niet in therapie) wanneer ze actie willen en zelf iets in handen willen nemen. Dus in iedere coaching ondersteun jij je coachee erin het eigen heft in handen te nemen en te groeien naar persoonlijk leiderschap. Je begeleidt je coachee naar de diepere lagen in zichzelf om zo tot actie te inspireren en de koe bij de horens te vatten.

Vandaar dat we iedere coaching een leiderschapscoaching noemen.

Want coaching draait rond verandering van de persoon in kwestie door verantwoordelijkheid op te nemen over leven en loopbaan. Om duurzame verandering en evolutie te bewerkstelligen werken we op gedrag maar ook op het achterliggende mentale, emotionele en psychosomatische proces. Door deze aanpak kan je coachee echt verandering bekomen en dit belichamen in heel hun zijn. Dat is belichaming…

Vandaar: belichaamd leiderschap coaching.

Belichaamd

We werken op mentaal, emotioneel en fysiek vlak om zo duurzame verandering te bewerkstelligen. De coachee zal niet enkel inzien wat nodig is voor verandering maar de verandering zijn die ze willen zien.

Leiderschap

De aanpak is gericht op het vergroten van de veerkracht en het persoonlijk leiderschap van de coachees. Het is geen therapie maar begeleiding in het opnemen van verantwoordelijkheid.

Coaching

Of je nu coach bent of coach wil worden, leidinggevende, HR officer, freelancer, yogaleraar, mentor bent of in een zorgende functie werkt, als je meer verdieping in je interacties wil is dit een opleiding voor jou.

Opleiding

De coaching opleiding is gericht op ieders persoonlijk proces alsook het behalen van een certificaat. Het is mogelijk om 30 procent korting te genieten via de KMO Portefeuille van de Vlaamse Overheid.

Mijn roeping, daar ga ik voor!

Eenvoudige stappen naar de coach in jou

Zet nu de eerste stap en kom naar een demo moment. Of mail me voor een gratis kennismakingsgesprek en dan word je persoonlijk gecontacteerd.  De eerste stap is gratis en vrijblijvend, zet die nu!

Graag meer weten ?

Klik hieronder voor je plek op een gratis demo moment of een vrijblijvende kennismaking. Dit gesprek kan online, telefonisch of fysiek, zoals jij verkiest.

Je berichten worden beantwoord binnen de 24 werkuren.

Maak de beslissing
Je beslist eindelijk naar je roeping te luisteren om coach te worden en boekt een kennismaking.
1
Boek een gesprek
Boek een gratis en vrijblijvend gesprek om kennis te maken met mij en mijn methodes, en al je vragen te stellen. Zo kan je ook voelen hoe ik werk.
2
Kies zelf belichaamd leiderschap
Je neemt deel aan de opleiding en werkt eerst door een aantal persoonlijke blokkades om zo jezelf als inspirator naar het hoogste niveau te tillen.
3
Belichaamd leiderschap coach!
Dankzij de diepere niveaus die je in jezelf hebt ontdekt ben je nu klaar om anderen te gaan inspireren om naar hun belichaamd leiderschap te groeien.
4