VDAB LOOPBAANBEGELEIDING

MET VDAB LOOPBAANCHEQUES

Wil jij meer voldoening, zingeving of uitdaging op professioneel vlak?

Dan is het een goed idee om een VDAB loopbaan coach onder de arm te nemen! Hieronder lees je wat de ondersteuning van een loopbaanbegeleider voor je kan betekenen en hoe je eraan begint.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

Amai
Eureka Loopbaanbegeleiding!
Je ontdekt dat je voor slechts 90€ wel 7 uur begeleiding kan volgen om je functioneren en gevoel in je loopbaan te verbeteren. Dit geldt voor zelfstandigen en werknemers. Het gaat om veel meer dan enkel van job veranderen. Het gaat erom jou te optimaliseren in je werkcontext!
Amai
Een klik met Nathalie
Je boekt een kennismakingsgesprek
Je voelt een klik met Nathalie en haar aanpak van Comefront. Je boekt een gratis gesprek dat online, telefonisch of face to face kan doorgaan. Dit duurt maximum een half uur. Hier stel je al je vragen en beslis je samen hoe verder te gaan.
Een klik met Nathalie
Een loopbaancheque bestellen
Je gaat ervoor
Je bestelt je eerste loopbaancheque van 45€ voor 4 uur bij VDAB. Dit kan online of telefonisch. Je belt naar 080030700 of logt in bij VDAB via deze link. De tweede voor de volgende 3 uur kan je pas achteraf bestellen.
Een loopbaancheque bestellen
Persoonlijk loopbaan traject
Je gaat aan de slag
Gedurende de 7 uur van je traject duurt de eerste sessie 2 uur omdat we daar de basis en focus scherpstellen. De volgende sessies duren telkens 1 uur. Aan het einde van iedere sessie ga je met een inzicht en een concreet actiepunt of plan naar huis. Je gaat dus zelf aan de slag!
Persoonlijk loopbaan traject
Loopbaantransformatie !
Het begin van de rest van je loopbaan
Je hebt nu je actieplannen in duurzame gewoontes omgezet en je inzichten gelinkt aan genoeg herinneringen om niet in je oude gewoontes te hervallen. Je bent nu echt de leider van je loopbaan.
Loopbaantransformatie !

Typisch voor Comefront Loopbaanbegeleiding

Hoe is de Comefront aanpak uniek?

Lichaam & geest

We werken zowel op mentaal emotionele zaken als aan onbewuste gedragsverandering. Zo is je groei duurzaam.

Traject als startpunt

We werken gedurende de 7 uren VDAB loopbaancoaching rond een doelstelling die we aan het begin bepalen en op het eind behalen.

Whatsapp support

Je mag gedurende je traject een bericht inspreken of typen of even een snelle bel doen om je proces gaande te houden.

Huiswerk & practice

Je krijgt telkens nieuwe inzichten en concrete acties en opdrachten mee. In de coaching sessie documenteren we je vooruitgang.

Wat heb jij nodig voor een betere maandag?

Een aantal competenties om aan te werken in loopbaanbegeleiding

Je wil wat sneller beseffen wanneer het voor jou te veel is. Je wil ook durven “neen” zeggen aan anderen op een respectvolle manier en “ja” aan jezelf.

Leer grenzen te bewaken op het werk met jouw persoonlijke “grenzen on the job” coaching traject!

Geef jij soms een boodschap en komt die helemaal anders over? Dit kan je parten spelen in de communicatie met je baas, je teamleden of zelfs klanten. 

Leer efficiënt communiceren op het werk met loopbaanbegeleiding!

We leven niet om te werken, maar we brengen veel tijd door op het werk. Of dat nu fysiek is of online, je hebt connectie nodig als mens en op het werk is die noodzakelijk. We werken immers beter samen als we een goeie connectie hebben.

In loopbaanbegeleiding kan jij alvast aan jouw kunde van connecteren werken!

In tijden van stress  is omgaan met verandering, crisis, conflict en chaos belangrijker dan ooit. Deze conflicten zijn soms extern, maar nog veel vaker intern. Leren externe conflicten te plaatsen en niet te internaliseren is dus voor ons allemaal een must.

Leer conflict en change management in loopbaanbegeleiding.

Soms wordt er wat teveel in je boot gegooid en begint de motor te sputteren…  Wat geeft jou goesting?

Ontdek wat jou drijft en energie geeft en ga daarvoor!

Mentale, fysieke en emotionele zelfzorg is belangrijk want je energie gevoel wordt bepaald op al die terreinen.

Leer effectieve energie strategieën met loopbaanbegeleiding!

Velen onder ons hebben nooit realistisch leren plannen. We ontdekken dit vaak pas wanneer het echt te veel wordt.

Ontdek hoe jij realistisch kan leren plannen!

Wat geeft jouw leven zin? Wat geeft jouw loopbaan zin? Dit zijn best wel lastige vragen, maar des te interessant om af en toe eens bij stil te staan en je richting daar naartoe aan te passen.

Ga op zoek naar zingeving in je werk met de hulp van loopbaanbegeleiding.

Wat geeft jou voldoening? Misschien weet je het niet of misschien gaf iets je 5 à 10 jaar geleden voldoening maar nu niet meer… 

Wacht niet tot een mid/quarter life crisis om meer voldoening uit je job te halen. Start nu je coaching traject!

Heb jij het gevoel dat je genoeg uitdaging en groei ervaart in je carrière? Door te blijven groeien in je job vermijd je een bore-out of burn-out.

Ontdek hoe de hulp van een coach je kan helpen in je groei!

Leiderschap is voor iedereen. Het is baas zijn van je eigen dag, je eigen keuzes en de verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen loopbaan. Leiderschap kan ook anderen leiden betekenen uiteraard, en toch begint het steeds bij jezelf.

Hoe ben jij je eigen obstakel in jouw leiderschap? Werk er nu aan met je carrière coach!

Hoe weet jij of een beslissing de juiste is en als het over grote zaken gaat of ze ook echt bij je passen? Ben jij een eeuwige twijfelaar?

Vind een richtlijn om beter te beslissen in loopbaan begeleiding!

Je droomt ervan om zelfstandige te worden maar weet niet zeker of je de sprong durft te wagen. Of je bent al zelfstandige maar staat op een keerpunt in je onderneming.

Je drive vinden en de draad weer oppikken; onderzoek je innerlijke valkuilen en navigeer erdoor met een coach als sparring partner.

“In je kracht staan”, het klinkt goed maar hoe doe je dat precies? En vooral hoe doe jij dat persoonlijk, want dat is voor iedereen anders.

Ontdek het nu in loopbaanbegeleiding!

Je wil een nieuwe wending in je carrière pad, maar welke? Je hebt veel uiteenlopende interesses en ervaringen en dit maakt het moeilijk om te weten wat echt bij je past.

In het creëren van je eigen job test maak je een tool die je levenslang kan aanpassen en gebruiken in je arbeidsmarktverkenning.

Heb jij een werk persona en een ander deel laat je thuis? Soms is dit “professioneel”, maar soms wordt het ook een probleem. Als je de krachten van je “thuis-deel” of “vrienden-deel” niet kan inzetten met je collega’s of baas, bijvoorbeeld.

Word helemaal jezelf met de hulp van een coach rond jezelf zijn in de job!

Ben je niet zeker wat je allemaal echt in je mars hebt? Wil je meer duidelijkheid over wat je talenten en competenties zijn in een job?

Definieer samen met je coach wat jij te bieden hebt op de arbeidsmarkt.

Zelfzeker zijn op het werk heeft vele facetten. Je wil het gevoel hebben dat je je job naar behoren kan uitvoeren. Daarbij wil je ook stevig in je schoenen staat t.o.v. je leidinggevenden, collega’s of klanten.

Heb jij hulp nodig bij één van deze aspecten, contacteer dan nu je loopbaanbegeleider.

Work -life balance is een mooi modewoord, maar hoe creëer jij die balans concreet in jouw situatie?

Ontdek het samen met jouw VDAB coach!

Je ziet het in bovenstaande lijst; loopbaanbegeleiding gaat niet enkel over “een andere job zoeken”. Het gaat om veel meer. Je kan dus perfect je eigen vraag of nood formuleren die niet in deze lijst staat… Als het maar gaat om groeien in je werk. De grootste groei gebeurt trouwens tussen de topics door…. Wanneer je zelf met een wens of vraag komt die zo prangend is voor jou en die zich afspeelt op verschillende domeinen tegelijk.

Wat jij nodig hebt is loopbaanbegeleiding !

Je hoeft je bedrijf of carrière pad niet alleen vorm te geven. Laat je begeleiden door een professionele coach!
Voor zelfstandigen en werknemers

Nathalie neemt je mee in een persoonlijk traject op maat van jouw vragen.

7 uur coaching voor 90€

De sessies gaan door in de praktijk in Steendorp of online. 

Vanaf 7 jaar werkervaring
Kijk hier of je recht hebt op loopbaancheques.

Loopbaanbegeleiding is ...

3 mythes ontkracht

Voor alle zorgen, blokkades en groeipaden op het werk

… en dus NIET enkel wanneer je van job wil veranderen.

Zoals je kan zien in bovenstaande lijst zijn er talloze onderwerpen voor loopbaanbegeleiding. Doet iets je groeien in de werk context en helpt het jou je leiderschap over je loopbaan opnemen? Dan is het een onderwerp voor VDAB coaching. Loopbaanbegeleiding kan heel ruim gaan en is er om jou proactief, gelukkig en gezond aan het werk te houden.

Voor werknemers, ondernemers en zelfstandigen

… en dus NIET enkel als je loontrekkende bent.

Werkgevers, freelancers, managers, ondernemers en zelfstandigen hebben minstens evenveel baat bij loopbaanbegeleiding als werknemers. De topics die aan bod komen zijn echter vaak verschillend.
7 uur begeleiding ter waarde van 1270€ voor de prijs van 90€ . Als je zo een mooi cadeau van de Vlaamse overheid krijgt, moet je er zeker gebruik van maken!

Heel persoonlijk qua aanpak en best wel diepgaand

… en dus NIET enkel praten, testen invullen en passieve inzichten.

In de aanpak van Comefront focus je denken, doen en voelen. Je zet ieder inzicht om in een actie of oefenplan. Je verandert niet enkel je loopbaan of manier van werken, maar je groeit zelf als (werkende) persoon! Je leert jezelf nieuwe gewoontes aan om gelukkiger, gezonder en functioneler te werken. Je gaat telkens naar buiten met meer energie, duidelijkheid en concrete stappen.

Loopbaanbegeleiding FAQ

Enkele veelgestelde vragen en antwoorden

Loopbaanbegeleiding is 1 op 1 begeleiding van een VDAB coach rond je werk die je betaalt met VDAB loopbaancheques. Dit mag gaan over alles wat jou helpt om gelukkiger en productiever in je werk te staan. Je persoonlijke loopbaanbegeleiding betekenis vul je dus zelf in. We werken aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan om je groei in kaart te brengen. Dat plan is iets wat we samen opmaken aan de hand van jouw loopbaanvraag. Kijk hieronder voor een uitgebreide lijst met voorbeelden van loopbaanvragen.

Je vraagt je cheques aan:

Je hebt om de 6 jaar recht op 2 cheques. Je betaalt  45€ per cheque. De eerste cheque geeft je recht op 4 uur coaching en de tweede op 3 uur. In totaal is de prijs van loopbaanbegeleiding 90€ voor 7 uur coaching. Een koopje dus…

Loopbaanbegeleiding is voor iedereen die minimum 7 jaar werkt in Vlaanderen. Dus ook voor zelfstandigen.

Bij Comefront kan je terecht voor loopbaanbegeleiding in de praktijk in Steendorp of voor online loopbaanbegeleiding sessies. Aan jou de keuze.

Wanneer je langdurig afwezig bent, heb je recht op loopbaaanbegeleiding om je te helpen weer in dienst te treden en een reintegratie voor te bereiden. Bij kortstondig ziekte verlof kan het altijd.

Job coaching is niet hetzelfde als loopbaanbegeliding. Een jobcoach helpt je wanneer je een arbeidsbeperking hebt en de jobcoaching gebeurt soms ook op de werkvloer. Loopbaanbegeleiding is voor functionerende en werkende personen in Vlaanderen. Een loopbaanbegeleider gaat niet mee naar je werk. Die zie je in de coach praktijk of online vooral in privé of soms groeps sessies.

Wil jij ook graag een carrière coach maar heb je geen recht op loopbaancheques? Dat kan. Kijk dan onderaan de pagina verder of boek meteen je kennismakingsgesprek om persoonlijk alles te bespreken.

Cheques bestellen bij VDAB

Hoe bestel ik een loopbaancheque ?

Gebruik zeker dit cadeau van de Vlaamse Overheid. De twee cheques die je telkens 45€ betaalt zijn samen 1270€ waard. Een mooi geschenk dus!

Bestel nu je cheque

Het gemakkelijkste is via mijn VDAB online, maar vaak is het zekerste via telefoon voor het geval er iets incorrect in jouw dossier staat over je rechten. Normaal krijg je de eerste mail binnen de 24 uur. Check zeker je spam.

Bel of login en bestel
Bel 080030700 tussen 7 en 19 uur op werkdagen of bestel je cheque via je login op MIJN VDAB.
1
Kijk in je inbox
Bij veel mensen komt de mail van VDAB en Edenred in de spam box terecht. Kijk dus zeker daar voor je overschrijving om je cheque te betalen aan VDAB.
2
Betaal 45€
Nadat je 45€ hebt overgeschreven naar VDAB krijg je een nieuwe mail, dit keer van Edenred met daarin je cheque. Dit kan tot 10 werkdagen na je overschrijving duren.
3
Bezorg je cheque aan je coach
De mail die je krijgt forward je rechtstreeks naar Nathalie. Nu heb je betaald voor 4 uur met de eerste en 3 uur met de tweede cheque.
4

Loopbaanbegeleiding zonder VDAB loopbaancheques

JOBCOACHING OMDAT JE HET VERDIENT!
Ook als je op dit moment geen recht hebt op VDAB loopbaancheques verdien je natuurlijk om te groeien als professional en meer jezelf te zijn op het werk! Loopbaanbegeleiding kan ook zonder VDAB loopbaanbegeleidingcheques.
Klik hieronder om je gratis kennismakingsgesprek aan te vragen en alles persoonlijk te bespreken.

Wil jij ook loopbaan coach worden?

Een coach opleiding en nog veel meer ...
Ben jij op zoek naar een coach opleiding en om als coach VDAB loopbaancheques aan te bieden? Dat kan bij Comefront!

De coach opleiding van Comefront is niet enkel een job coach opleiding maar een algemene coach opleiding. Na het volgen van de opleiding tot coach kan je lid worden van het Comefront loopbaanteam. Wanneer we een match voelen en beslissen om samen in zee te gaan, krijg je gratis nog een specifieke opleiding loopbaanbegeleiding. Op die manier is het mogelijk aan VDAB te garanderen dat jij werkt volgens de unieke Comefront loopbaanbegeleiding methodiek! Wanneer jij als coach loopbaan begeleiding aanbiedt in het Comefront team, kan je rekenen op intervisies, bijscholingen en vooral connectie en gezellige momenten 😉

Klik hieronder voor meer informatie over de coach opleiding.