COACH OPLEIDING

- VERDIEPING

Een coach opleiding met innovatieve inhoud, een holistsiche aanpak, een persoonlijk begeleidingstraject en een stage.

Dit is de enige coach opleiding in Vlaanderen waarbij embodiment practices en een stage worden aangeboden. Embodiment of belichamings oefeningen zijn deel van een echte duurzame verandering voor je coachee omdat die nieuwe gewoontes aanleert en fysiek gaat trainen. Comefront Tomorrow is het VZW zusje van Comefront waar je stage kan lopen als coach in opleiding en zo meteen in het werkveld duikt.

Coachend zijn + kader : embodiment & business identiteit

Coach zijn is met een duidelijke intentie stappen in je professionele interacties en je bewust zijn van welke patronen je zelf als mens meeneemt in je professionele interacties. Met deze interacties wordt zowel bedoeld je coaching sessies zelf als de sales en andere gesprekken die je voert over je coachpraktijk.

In deze opleiding ga je je verdiepen in wie jij bènt als coach, en dit wel op twee vlakken: je eigen belichaming en je business identiteit als coach. Als eerste onderzoek je wie jij bent voor de ander: wat belichaam jij als coach naar je coachees toe en welke patronen neem jij mee in je sessies en trajecten waar zij mogelijk op reageren? In de basis opleiding leerde je een sessie opbuwen. In deze coach verdieping ga je van de sessies ook een traject en een kader opbouwen om je klant te leren belichamen waar die voor wil staan. Daarnaast ga je ook op zoek naar hoe uit te stralen naar de buitenwereld waarin jij je wil specialiseren; wie is je doelgroep, wat zijn je aangeboden producten en komt dat geloofwaardig over? Als coach hoor je immers uit te stralen met je zijn wat anderen ook willen zijn; dat is de beste marketing!

Belichamingswerk als coach verdieping

Iedere coaching is een leiderschapscoaching. In tegenstelling tot therapie, is bij coaching immers de klant geen patiënt maar zelf verantwoordelijk voor de eigen koers voorwaarts. De coachees moeten dus leidershap opnemen over de eigen groei. In de realiteit zien mensen dit bij het binnenstappen vaak niet zo; ze zijn immers gewoon dat hulpverleners hen iets “voorschrijven”. Je coachee helpen dit leiderschap op te nemen is dus een groot deel van coaching, want de vraag “wat wil je?” of “waar wil je naartoe?” is vaak de moeilijkste vraag om iemand te stellen. Meestal weten we beter dat wat we niet willen. Om als coach anderen hierin te begeleiden zonder dit voor hen in te vullen of te veel te gaan helpen, moet je dus stevig in je eigen coach zijn staan. Duidelijk zijn over wat je wel en niet kan en wil doen; dit is hoe jij je leiderschap als professionele coach opneemt en waar je zal staan aan het einde van deze opleiding.

Wil jij zelfzeker en vrij in je coaching sessies en business staan?
Wil jij uitstralen wat je kan en wie je echt bent als professionele coach, zonder struggle met je eigen innerlijke patronen?
Dan is deze opleiding voor jou!

Programma

Na de basis opleiding met skills en communicatie, duiken we in deze verdieping meteen in het “zijn” van een coach, met de focus op de embodiment en business identiteit. Dit wil zeggen dat we niet enkel kennis en formats doen tijdens de lesdagen maar dat je diep in je eigen proces gaat ook tussen de lesblokken door. We werken telkens in blokken van twee dagen om ons helemaal onder te dompelen in een bepaald “coach zintuig”. Iedere tweedaagse staat dus in het teken van een ander stuk in jezelf dat je zal ontdekken en ontplooien. Iedere tweedaagse, evenals de ceremonie dag, vormen dus een module op zich:

Module 1 TYPISCHE OOG – Je leert met persoonlijkheidstypologieën in jezelf en anderen omgaan en werken. Je maakt of kiest je eigen typologie die je zal inzetten tijdens je trajecten. Je bouwt verder aan je innerlijke karikatuur en de impact ervan in je sessies. In je eigen groeiproces als coach krijg je een overzicht van de stappen in dit proces en word je helemaal de schrijver van je eigen coach verhaal. Je begint je coach reis als leider van eigen en begeleider van anderen hun groei.

Module 2 ENERGETISCHE OOR – Iedere coaching is een stress coaching; je coachee komt namelijk meestal niet naar je toe wanneer alles zonder stress gaat. Je eigen werk hierin doen en hun daarin ondersteunen is de focus van dit blok. Hoe kan je je eigen energie level op peil houden als professional in een ondersteunend beroep? En hoe laat je je coachee landen en zakken in zijn of haar zenuwstelsel om zo meer mentaal emotionele ruimte vrij te makken voor een succesvolle sessie; dat leer je in dit blok.

Module 3 SOMATISCHE BUIK – In dit blok zoom je dieper in op je eigen belichamingsproces en hoe anderen in dat van hun te begeleiden. Wat wil jij uitstralen en waarvoor wil je staan in het leven, in een groeiproces en op professioneel coach vlak? Je leert naast de tools uit belichamingswerk ook zelf verder en dieper voelen wat jij concreet zelf doet wanneer je in nefaste of wijze patronen terecht komt. Zo kan je jezelf als maar sneller terug naar je center brengen en hebben je patronen een veel minder vaste grip op je. Ultiem is dit wat onderliggend iedere coachee wil en door zelf deze reis doorgewandeld te hebben, word je ervaringsdeskundige.

Module 4 STRATEGISCHE HART – Wanneer mensen in een coaching traject stappen willen ze vaak tips, tricks en tools. Ze vragen jou een strategie, maar eigenlijk is dat niet altijd wat ze willen. Want die kunnen ze in zelfhulp boeken, op Google of op café ook vinden. Wanneer we in coaching rond het strategische werken, gaan we aan de slag met de onderliggende structuren van emoties, handelingen en gewoontes. Dat leer je in dit blok.

Module 5 SYSTEMISCHE VOETEN – Mensen bevinden zich in allerlei systemen een bedrijfssysteem, een vriendenkring, een familie, een land of cultuur, enzoverder. Dit heeft je coachee tot de persoon die bij jou binnenwandelt, gevormd. Soms zijn er echter achterliggende zaken waar je coachee zich niet van bewust is, of die gewoon vergeet te vermelden. Deze informatie voor een stuk blootleggen en ermee spelen is de focus van het systemische zintuig dat je hier traint. Er ligt altijd nog iets in het wetende veld en je kan erin dansen.

Practice & Huiswerk:  INTUITIEVE VINGERS – Je gaat aan de slag en leert alle tools, inzichten over jezelf, theorie, aanpakken en groei samen te gebruiken. Je scherpt je fingerspitzengefühl voor wanneer wat in te zetten of net niets te doen. We gaan de diepte in en je beslist waar je richting als coach uit zal gaan: professional, hobbyist, vrijwilliger of allemaal. Je Identiteit als coach vormt zich verder. De laatste formats krijg je in de vingers en je creëert zelf magie. 

DAG 11: HET COACHENDE ZIJN – Ceremonie & certificatie : de afronding van je proces en feestelijk vieren op rituele wijze.

Doorheen je traject van de opleiding krijg je:

  • Voorbereidings- en reflectie werk in essay vorm

  • Coach en andere doe opdrachten

  • Literatuur om na te lezen en video’s om te bekijken

  • Eigen practice werk op basis van de lessen

  • 5 persoonlijke coaching sessies met Nathalie:

  • – 3 persoonlijke coaching sessies met Nathalie

  • – 2 mentor coaching sessies met Nathalie

  • Een stage coaching traject van drie maanden bij het profit zusje van Comefront: Comefront Tomorrow

Aan het einde van deze opleiding heb je dus in een gebalanceerde harmonie van stijlen kunnen proeven van een banket aan coach stijlen en scholen. Je zal dus ook als één van de Vlaamse pioniers het veld in gaan die een somatisch- verhalende stijl heeft ervaren en dit uitdragen naar je buitenwereld met heel je lijf en zijn.

Professionele, bezielde opleiding aan top prijs

KOM EEN GRATIS KENNISMAKING DOEN

Even proeven?

Kom kennismaken met Nathalie & de methodiek en stel al je vragen vooraleer je beslist wat jij nodig hebt. Je kan ook meteen de coaching aanpak ervaren in je persoonlijk gratis kennismaking.