COACH OPLEIDING

- BASIS

Een coach opleiding met innovatieve inhoud, een holistsiche aanpak en een persoonlijk begeleidingstraject.

Coach zijn begint met leiderschap nemen over je eigen proces en groei. Stevig staan in je eigen evolutie om zo ook de leider te kunnen zijn van een conversatie en sessie waarin je iemand anders “bege-leidt”. Anderzijds vraagt je persoonlijk leiderschap opnemen ook een aantal coach en conversatie skills; connectie kunnen maken met je gesprekspartner, die kunnen inschatten en motiveren of inspireren om samen naar een gedeeld doel te gaan. Daarom is deze leiderschap opleiding ook meteen het eerste deel van de coach opleiding. Je hebt namelijk dezelfde skills nodig.

Coaching als belichaming van groei

Iedere interactie is een coachende interactie wanneer je je persoonlijk leiderschap opneemt. In je communicatie wil je niet enkel op je autopiloot reageren, maar wel vanuit een meta positie kunnen observeren. Je wil anderen kunnen inspireren en je leiderschap uitstralen zelfs zonder woorden. De basis hiervan leer je in deze opleiding.

Wil jij met een duidelijke intentie je professionele interacties ingaan?

Wil jij helder kunnen communiceren en anderen inspireren?

Dan is deze opleiding voor jou!

Programma

In deze basisopleiding leer je op 6 dagen de 6 belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om coachend in een gesprek te staan en anderen mee te nemen. Je ontdekt deze communicatieve vaardigheden doorheen heel veel oefeningen. Je studeert af met heel veel theoretische kennis uit verschillende coaching vormen en stijlen. Maar vooral door je persoonlijke ontwikkeling doorheende opleiding. Dit is een ervaringsgerichte en lichaamsgerichte opleiding. En uiteraard leer je evenveel doorheen de communicatie met anderen. Zowel in de persoonlijke begeleiding van Nathalie als in het oefenen met je peers. Je staat immers in die interacties met al je talenten en triggers zoals in de interacties in je leven en professionele activiteiten. 

DAG 1 VERBINDING & VEILIGIHEID – Structuur van een gesprek. Je leert verbinding en veiligheid creëren voor jezelf en de ander. Hoe maak je een setting van vertrouwen in je gesprek en een kader waarbinnnen je openheid, groei en innovatie uitnodigt?

DAG 2 DUIDELIJKHEID & INTENTIE – Vragen stellen  en stilte laten. Een groot deel van een goed gesprek is interesse in de ander; curiositeit vanuit je binnenste zelf naar je gesprekspartner. Hun essentie met de juiste vragen wakker maken en daarvoor is soms ook de juiste pauze nodig.

DAG 3 UITDAGEN & AANRAKEN – Interventies doen. Het pittige deel van je gesprek is de interventie; naar een diepere laag gaan en de andere tot inzicht en beweging brengen. Iemands visie verruimen en tot inspiratie en actie uitnodigen. Dit kans soms met confrontatie of met floeren handschoenen. Je leert hierin de juiste maat vinden.

DAG 4 REFLECTIE & CONSOLIDATIE – Vertragen en stil staan met de ander. Traagheid is onze collectieve uitdaging in de maatschappij, en dus ook in je gesprekken. Het ritme van de conversatie voelen, erop mee dansen en dan de leiding nemen of doorgeven wanneer nodig.

DAG 5 AFSLUITEN & OPENEN – Benoemen en feedback geven. De focus ligt hier op het afronden van een gesprek maar ook van een aangeraakt onderwerp of een beweging waarin iemand zit als bigger picture zien. Wat je

DAG 6 ACTIE & PRACTICE – Op weg zetten en opvolgen. Hoe stuur je je gesprekspartner naar huis, welke beloftes of opdrachten geef je mee? En vooral wat gebeurt er tussen jullie gesprekken? Hoe zorg je dat er actie is en hoe ga je om met blokkades in actie? Dit is meteen ook de aanzet van hoe je een traject opbouwt

Schrijf in en zet nu je eerste stappen met een stevige basis als professionele coach!

Doorheen je traject van de opleiding krijg je:

  • Voorbereidings- en reflectie werk in essay vorm

  • Coach en andere doe opdrachten

  • Literatuur om na te lezen en video’s om te bekijken

  • Eigen practice werk op basis van de lessen

  • 2 persoonlijke coaching sessies met Nathalie

Aan het einde van deze opleiding heb je dus een arsenaal aan oefeningen op mentaal- emotioneel en somatisch vlak. Je krijgt ook theoretische kennis van coaching als bagage om je eigen visie verder te ontwikkelen. Uiteraard zal je ook zelf groeien als persoon. Je zal ook als één van de Vlaamse pioniers je veld in gaan die een somatisch- verhalende stijl heeft ervaren en geleerd. Je zal deze integrale aanpak van coaching uitdragen naar je buitenwereld met heel je lijf en zijn.

Professionele, bezielde opleiding aan top prijs

VOLG EEN GRATIS DEMO MOMENT

Even proeven?

Kom kennismaken met Nathalie & de methodiek en stel al je vragen vooraleer je beslist wat jij nodig hebt. Je kan naar een demo moment komen of een gratis kennismaking boeken.