LIFE COACHING

Begeleiding en ondersteuning in jouw persoonlijke groei

In het leven heb je soms een sparring partner nodig, een compagnon de route.

Wil je een leven dat echt bij je past? Therapie is niets voor jou of je hebt al therapie gevolgd en je bent nu klaar voor actie? Je wil iets aan jezelf verbeteren of groeien in relatie tot je lichaam, tot jezelf of tot anderen?

Dan is een life coach echt iets voor jou!

Je hoeft immers je levenspad niet alleen te creëren. Hierin wil ik je heel graag ondersteunen als professionele coach.

Nathalie

life coaching individuele begeleiding

Jij verdient het om helemaal jezelf te kunnen zijn en je innerlijke obstakels te overwinnen!

Nathalie

heb ik een Life Coach Nodig?

Soms voelt het even alsof je je leven aan het lijden met lange “ij” bent in plaats van aan het leiden met korte “ei”…  Dan is het een goed moment om een life coach onder de arm te nemen. 

Je kan ook kiezen voor een life coach wanneer je je kiplekker voelt en weet dat je de veerkracht hebt om naar de diepere lagen van jezelf te gaan en zo je leven te optimaliseren. Zie het als je mentaal emotionele “grote kuis”.

Wat is een life coach en wat doet een life coach?

Een life coach is iemand die een opleiding tot coach heeft gevolgd en je vragen stelt of oefeningen geeft om weer in gang te schieten wanneer je je geblokkeerd voelt. Er zijn veel verschillende life coaching modellen.

Als je voor Nathalie en Comefront kiest, dan kies je voor een trauma-informed life coach die voor groei, inzicht en veiligheid kan zorgen. Dit is belangrijk omdat je je vrij wil voelen om helemaal voluit in je groeiproces te gaan.

Tijdens een life coaching traject werken we stap per stap aan het realiseren van jouw eigen doelstellingen in jezelf of je leven. In iedere sessie krijg je nieuwe inzichten en ga je concreet aan de slag met actieplannen en oefeningen. We doen in de sessies ook fysieke oefeningen naast uiteraard het vertellen en werken aan jouw levensverhaal. Het is immers de bedoeling dat dat een feelgood verhaal is vol constructieve gedachten.

Je kan in je individuele begeleiding werken rond life planning, lifestyle keuzes, het zoeken van jouw juiste richting in het leven en nog tal van andere topics. Kijk hieronder voor enkele voorbeelden waarin jij concrete stappen kan zetten op naar een gelukkiger leven.

Jou helpen je doelen te bereiken,
dat is mijn passie.

Nathalie

Wat is het verschil tussen life coaching en therapie?

Er is zeker en vast een overlap tussen life coaching en therapeutisch werk. Je werkt rond je welzijn in het leven en je praat met een professional. Maar er zijn zeker en vast ook enkele belangrijke verschillen. 

Zo ben je bij een therapeut een patiënt die wordt behandeld. In coaching ben je zelf de beslisser over je traject en daarin de expert van jezelf. Jij kent jezelf immers het beste en ultiem kies jij waar je mee aan de slag wil. Van een coach krijg je immers geen behandeling. 

Bij Comefront coaching zet de coach verschillende rollen neer naast jou; soms uitdagend, soms geeft die veiligheid en een luisterend oor, soms geeft die oefeningen of doe je samen interventies die aanzetten tot groei. Soms is de coach ook je motivator of adviseur, soms een neutrale sparring partner. Jij en je coach hebben een relatie van gelijkwaardigheid waarin de coach aanvoelt hoe de waarheid en actie uit jezelf te laten komen.

In de comefront coaching methodiek zal er soms op de rand van het therapeuthische worden gewerkt als het gaat over de onderwerpen als zelfvertrouwen of emo-eten. Er zal echter nooit in het pathologische worden gewerk; dan word je doorverwezen.

Daarnaast ligt in therapie meestal de nadruk op praten, analyseren en naar het verleden terugkijken. Bij coaching starten we in het nu en kijken we naar de toekomst. We gaan enkel naar het verleden terug wanneer dit nodig is voor acties in het heden. De focus ligt dus zeker op actie, oefenen, plannen, groeien en oude patronen doorbreken!

Uiteraard zijn deze verschillen even op de spits gedreven en is iedere therapie vorm anders en op zich waardevol.

Life coaching

Expert van jezelf

In gelijkwaardige relatie met coach

Praten en actie

Focus op heden en toekomst

Doel is groei en verandering

Therapie

Patiënt

Krijgt behandeling

Praten en analyse

Focus op verleden en heden

Doel is genezen en beluisterd worden

Kijk eens uit alle hoeken en kanten naar jezelf

Merk je dat er in je leven iets niet klopt maar je kan er de vinger niet op leggen? Of er is zoveel dat niet juist zit op dit moment dat je niet weet waar te beginnen? Ga aan de slag met life coaching en ontdek je blinde vlekken…

In mijn kracht

Innerlijke saboteur

aan de slag

Goeie hoek

Helemaal mezelf

In overdrive & overthinking

gedaan stress

Over welke onderwerpen kan ik het hebben in life coaching?

In life coaching kan je zelf kiezen wat het onderwerp is van je coaching. We starten van wat voor jou het leven soms moeilijk maakt en wat je nodig hebt om gelukkiger te worden. Hieronder staan enkele veel voorkomende onderwerpen. Laat je niet uit lood slaan door de termen of zwaarte van de onderwerpen in de lijst. Soms gaat life coaching ook over iets schijnbaar banaal of eenvoudigs; over het dagelijks leven. De verschillende thema’s lopen ook door elkaar want veel innerlijke barrières zijn aan elkaar gelinkt. Waar het om gaat is dat het voor jou belangrijk is, want alleen met motivatie kan je groeien.

assertiviteit

De betekenis van assertiviteit is voor iedereen anders. In een cursus assertiviteit in groep wordt er meestal algemeen gewerkt. In life coaching ontwikkelen we samen jouw persoonlijke versie van assertiviteit.

Zelfvertrouwen

Werken aan je zelfvertrouwen en je zelfliefde is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven. “Geloof in jezelf” klinkt mooi maar hoe doe je dat, een laag zelfbeeld loslaten en een positief zelfbeeld opbouwen?

Emo-eten

Zit emo-eten tussen je oren? Voor een deel wel. Dus heb je soms naast een diëtiste ook een coach nodig om die slechte gewoonte te doorbreken. Je moet die niet enkel afleren maar ook de oorzaak en een alternatief vinden.

Leren loslaten

Hoe doe je dat “leren loslaten” als je perfectionisme je al zo ver heeft gebracht in het leven?  Perfectionisme kan een persoonlijkheidskenmerk maar ook een symptoom van actieve faalangst zijn. Hoe zit dat bij jou?

Uitstelgedrag

Procrastinatie, oftewel uitstelgedrag, is vaak het gevolg van perfectionisme: niet in actie komen door passieve faalangst. Misschien heb je simpelweg geen zin of weet je niet goed hoe aan iets te beginnen. 

Leren plannen

Heb jij ook drie overvolle agenda’s? Eén voor het pleasen in je werk, één door sociale faalangst en één voor familieverplichtingen? Geef jezelf nu rust, ruimte en realisme in je leven dankzij je nieuwe planning skills. 

Keuze stress

Faalangst, die eeuwige twijfel door innerlijke loyauteitsconflicten, of het gewoon niet weten… Misschien draag je al een tijdje de gevolgen van keuze stress en procrastinatie? Kom nu in actie om ze te overwinnen!

Liefde & dating

Eeuwige single en op zoek? Of al lang samen, net jezelf herontdekt en dat wringt relationeel? Of wil je helemaal geen partner? In relaties komen we onze diepste en meest destructieve patronen tegen.

Grenzen stellen

Laat jij vaak over je grenzen heen lopen, ga je zelf over je grenzen heen of is je grens ver te zoeken? Gezonde grenzen zijn een mooi evenwicht tussen voor jezelf kiezen en de ander respecteren.

Perfectionisme

Een perfectionisme coach onder de arm nemen is in feite al een eerste stap in omgaan met perfectionisme. Beslissen dat je het niet allemaal zelf moet doen. Het overwinnen ervan gebeurt stap per stap in de coaching. 

Faalangst

Faalangst heeft veel verschillende kenmerken, symptomen en oorzaken. De kern schuilt vaak in een moment in je kindertijd dat je gevormd heeft. Je angst als volwassene overwinnen begint bij dit te ontdekken en te eren. 

Omgaan met verlies

Rouwen leer je niet op school, dat leer je in het leven. Wanneer je plots of geleidelijk afscheid neemt van een persoon, dier, job of plaats doe je ook afstand van een deel in jezelf. Laat je hierin persoonlijk ondersteunen.

Weten wie je bent

Wat geeft jou zin en wat geeft je zin in jouw leven? Wie ben ik? In life coaching kan je werken rond deze moeilijke levensvragen. Ontdekken wat je capaciteiten en talenten zijn, wat je zingeving en energie geeft.

Weten wat je wil

Kan jij nog dromen? En durf je er ook aan beginnen? Maak jij wél plannen maar kom je er niet toe die effectief uit te voeren? Of weet je het even niet? Ontdek het leven dat jij echt wil en hoe er voluit voor te gaan!

Je eigen onderwerp

Wanneer het even wat moeilijker gaat ervaren we vaak onze eigen cocktail van al deze onderwerpen en nog veel meer. Voel je niet verplicht een onderwerp te kiezen of het al te weten. We zoeken het samen uit.

Heb je een veilige haven nodig?
Die vind je bij mij.

Nathalie

feelgood life coach

Hoe werkt jouw persoonlijke coaching traject?

Een life coaching traject is net als het leven iets dat moet groeien en ontstaan op je eigen ritme.

Eerst doe je een gratis intake gesprek. Dit duurt een half uur en zo kan je zien of je al dan niet een match voelt. Daarna gaan we aan de slag. Dat kan meteen volgend op de kennismaking. De eerste sessie duurt meestal anderhalf uur. Daarin doe je je verhaal en zetten we al een eerste versie van ons pad samen uit. De volgende sessies duren een uur en kunnen zowel live als online.

Gemiddeld zien we elkaar om de maand en wanneer er voor jou een nood is om even in te checken, kan dat via Whatsapp.

Het geeft me echt voldoening om jou te ondersteunen in
een duurzaam & diepgaand groeiproces.

Nathalie